Woordvoerders Volksgezondheid Tweede Kamer krijgen patiënt cadeau

De Patiënten Federatie heeft de woordvoerders Volksgezondheid int de Tweede Kamer een patiënt toegewezen. Spierziekten Nederland nomineert Dick Cochius hiervoor.

Patiëntenfederatie Nederland heeft woordvoerders Volksgezondheid van de nieuwe Tweede Kamerfracties een patiënt toegewezen. Bij het voorbereiden van hun standpunt, kunnen zij deze patiënten raadplegen. Zij kunnen bijvoorbeeld de vraag stellen wat de gevolgen van hun standpunt zijn voor iemand met chronische aandoeningen. De genoemde federatie heeft patiëntenorganisatie Spierziekten Nederland (SN) gevraagd een patiënt naar voren te schuiven die contacten onderhoudt met of de VVD of de D66. Dat wil zeggen met de woordvoerders van (naar verwachting) één van de toekomstige regeringspartijen.

Dick Cochius

Directeur Marcel Timmen meldde dit tijdens een ledendag van Spierziekten Nederland op zaterdag 1 april, dat Dick Cochius bereid is deze taak op zich te nemen vanuit SN. Dick is actief SN-lid, was spreker op het PGB congres, werd uitgebreid geïnterviewd in de NRC en kwam in een bericht op deze website al eerder aan bod. Timmen noemt het aanbieden van een patiënt aan de woordvoerders een cadeau voor de Kamerleden, waarmee zij hun voordeel kunnen doen.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>