Ziekenhuizen hebben problemen met zorgaanvragen Wet langdurige zorg

Transferverpleegkundigen werken in ziekenhuizen. Zij bereiden de zorg voor die eventueel nodig is na ziekenhuisontslag. Hun gezamenlijk netwerk ontvangt veel vragen en opmerkingen over de verplichting om een paspoortkopie van de patiënt aan te leveren bij een aanvraag voor nazorg op grond van de Wet langdurige zorg.

Bijna de helft van de ziekenhuizen hebben meegewerkt aan de peiling op de website van de transferverpleegkundigen. Alle ziekenhuizen die geantwoord hebben, geven aan dat deze verplichting tot problemen leidt. Zie de webpagina van de transferverpleegkundigen voor de resultaten.

Er wordt momenteel overleg gevoerd tussen NvZ en CIZ over dit onderwerp. Het probleem is ook aangekaart op VWS. Resultaten zijn nog niet bekend. Op het congres Financiële Toegang tot de Langdurige Zorg op 30 september komen deze verplichting en andere wijzigingen uitgebreid aan de orde.Wil je meer weten over dit congres? Klik dan hier.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>