Masterclass Geïntegreerd Management van Kwaliteit & Financiën

Donderdag 5 november start de masterclass Geïntegreerd Management van Kwaliteit van Zorg & Financiën. Deze verbindt praktijk en theorie alsmede kennis en ervaringen met het aansturen van zorgprocessen. De masterclass bestaat uit 14 bijeenkomsten en wordt verzorgd door Wim Schellekens, een aantal gastdocenten en ondergetekende.

Leerdoelen
In deze tiende versie van de masterclass komen alle grote onderwerpen in de zorg aan de orde:

  • De selectieve contractering door zorgverzekeraars.
  • De nieuwe positie van medisch specialisten, die via het ziekenhuis betaald worden uit één DOT.
  • De recente ontwikkeling van eerstelijn naar anderhalve lijn.
  • De grote decentralisaties van de Jeugdwet, de Wmo en de Wet Langdurige zorg.

Na het volgen van de masterclass bent u in staat om onderwerpen op het gebied van ondernemerschap, kwaliteit, prestaties en control meervoudig te benaderen. U kunt de juiste keuzes maken ten aanzien van relevante zorgthema’s. U kunt op basis van een vergroot inzicht in ontwikkelingen in ‘zorgland’ bepalen welke acties nodig zijn in uw eigen organisatie. Ook bent straks in staat uw eigen organisatie te helpen om te gaan met de actuele ontwikkelingen in de zorg en te anticiperen op toekomstige vraagstukken. Daarnaast kunt u een integraal jaarplan opstellen en weet u hoe verantwoord kan worden bezuinigd met behoud/verbetering van kwaliteit en veiligheid.

Voor wie?
De masterclass is bestemd voor leidinggevenden van divisies van zorgorganisaties, zoals eerstelijnsorganisaties, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, grote organisaties in de VVT-sector, en GGD’en. Ook belangstellenden uit de wereld van zorgverzekeraars, gemeenten, nationale beleidsinstanties, zorggroepen, zorgprogramma’s en patiëntenorganisaties zijn welkom.

De masterclass vindt op donderdagen plaats van 15.00 tot 19.00 uur. De colleges worden verzorgd op de Julius Academy in Zeist. Op elk van de veertien middagen komt een actueel thema aan de orde. Er zijn maximaal 18 deelnemers.

Inschrijven
Het boek Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel vormt achtergrondliteratuur. In het verleden roemden deelnemers deze Masterclass vanwege de deskundigheid en bevlogenheid van de docenten en het continu overschakelen van discussie naar kennisoverdracht, van concreet naar abstract en van hoofd in de wolken naar voeten in de modder.

Doe je mee aan de Masterclass Geïntegreerd Management van Kwaliteit van Zorg & Financiën? Bekijk dan de uitgebreide brochure en schrijf je in. Er zijn twee plaatsen beschikbaar tegen een gereduceerd tarief. Meer informatie hierover vind je hier.

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>