Mantelzorgcongres (20 april) zoekt studies

Het versterken van mantelzorgers staat centraal tijdens het Mantelzorgcongres op 20 april in Zeist. Dit kan door middel van begeleiding, cursussen, trainingen, apps, en gerichte financiële prikkels, maar ook door middel van wetenschappelijke studies. Daarom ben ik op zoek naar onderzoekers en studenten die hun studies over mantelzorg willen presenteren op het Mantelzorgcongres.

Aanmelden

Tijdens het mantelzorgcongres tredende gerenommeerde onderzoekers op zoals Alice de Boer, senior onderzoeker Zorg bij het Sociaal en Cultureel Planbureau. Ik vermoed dat er nog veel meer onderzoekers en studenten bezig zijn met interessante en innovatieve studies over mantelzorg. Daarom heb ik nog twee plaatsen open gehouden op het congres. Bijvoorbeeld voor studenten die een scriptie schrijven over mantelzorg. Of voor een regionaal bureau dat mantelzorg in een of meer gemeenten in kaart brengt. Ben jij zo’n student of werk je bij zo’n bureau? En wil jij een flitspresentatie houden over je werk? Stuur dan een mail met een korte omschrijving naar: mail@guusschrijvers.nl.

Zestien Innovaties

Er zijn tegenwoordig talloze innovaties die mantelzorgers kunnen helpen en ontlasten. Daarom deed ik onlangs een oproep aan ICT-bedrijven en instellingen die mantelzorg ondersteunen met cursussen, begeleiding, onderzoek en digitale apps. Er was plek voor 16 organisaties die een korte flitspresentatie konden houden tijdens het congres. Binnen een week waren die plaatsen vergeven. We hebben nu een fantastisch palet van mantelzorghotels, mantelzorgmakelaars, familiewebsites, makkelijke GPS-systemen om dwalende dementerenden terug te vinden, cursussen ‘nee zeggen zonder schuldgevoel’ en nog vele andere vormen van ondersteuning. In het geactualiseerde congresprogramma vind je deze flitspresentaties terug.

Informatie

Gerenommeerde sprekers, flitspresentaties over recente innovaties en onderzoeken om mantelzorg te ontlasten, de mogelijkheid om van gedachten te wisselen met deze sprekers, onderzoekers en ontwikkelaars. Ben je geïnteresseerd om het Mantelzorgcongres op 20 april bij te wonen? Klik dan hier voor meer informatie of schrijf je alvast in. De kosten bedragen 195 euro.

2 Reacties op “Mantelzorgcongres (20 april) zoekt studies”

  1. Tip: Anjet van Dijken heeft onderzoek en eigen ervaring over kinderen met een broer of zus met een beperking vastgelegd in haar boek Broers-en zussenboek. Mogelijk kan zij een presentatie/workshop verzorgen over zorg voor een broer of zus met een beperking als de ouders zijn overleden. Zij kan handvatten voor broers en zussen, ouders en professionals aanreiken. Zie: http://brussenboek.nl/#agenda_contact_praat_mee

    Beantwoorden
  2. Er is een rapport geschreven Bijzondere mantelzorg, Ervaringen van mantelzorgers van mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek door Y. Wittenberg (HvA), M.H. Kwekkeboom (HvA/SCP), A.H. de Boer (SCP).Een presentatie van welke aanbevelingen in de praktijk zijn geïmplementeerd en hoe ze uitpakken zou interessant zijn.

    Beantwoorden

Geef een reactie

XHTML: U kunt de volgende tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>